среда, 19 февраля 2014 г.

Засідання дискусійного клубу керівників закладів освіти.

19.02.2014 року на базі КЗШ №68 (директор Камлик Людмила Яківна)  відбулося перше засідання дискусійного клубу керівників закладів освіти, на якому була присутня Світлана Ігорівна Саричева, директор КЗШ №102. Темою обговорення стало підвищення управлінської культури керівника загальноосвітнього закладу через співпрацю з педагогічними громадськими організаціями.
Відкрила засідання Басова Т.Л., заступник начальника управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради. Під час роботи дискусійного клубу було встановлено он-лайн зв’язок з президентом Асоціації керівників шкіл України , заслуженим вчителем України, кандидатом педагогічних наук, членом Громадської ради при МОН України Онаць О.М. Досвідом організації та роботи осередку АКШУ м. Черкаси поділилися гості, директори черкаських шкіл. Першу дискусію провела модератор Лавренко Л.І., завідуюча методичним кабінетом районного відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради.

Під час обговорення присутні зійшлися на думці, що для високого рівня управлінської культури потрібні не тільки глибокі і системні знання, вміння і навички, а й мотивація до управлінської діяльності, бажання до інноваційних процесів. Окрім того, директор повинен мати яскраво виражені особистісні характеристики: професіоналізм, відповідальність, самоорганізацію, толерантність тощо. Саричева С.І. виступила за необхідність організації в районах і місті Кривому Розі  осередків АКШУ, робота яких дасть можливість кожній школі  презентувати себе серед інших навчальних закладів, обмінюватись досвідом, придбавати навички спілкування, дискутування, мати доступ до великої кількості ресурсів, інформації, до всього нового. А це можливо тільки у співпраці з педагогічними громадськими організаціями  України та міжнародних освітянських спільнот.

   



Комментариев нет:

Отправить комментарий